ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:   08/11/19
ΩΡΑ:   17:00
ΤΙΤΛΟΣ:   Συζητούμε το Σχέδιο-Πλάνο Δράσης της Κύπρου για την Ενέργεια και το Κλίμα για την περίοδο 2021-30
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ:   Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Ενεργειακές Τεχνολογίες και Αειφόρος Σχεδιασμός"
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ:   Αναπλ. Καθηγ. Mαρίνα Νεοφύτου, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών & Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πολυτεχνική Σχολή, ΠΚ, Συντονίστρια Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ενεργειακές Τεχνολογίες & Αειφόρος Σχεδιασμός»
ΘΕΜΑ:   Μέχρι το τέλος του 2019 καλούμαστε να καταθέσουμε το Σχέδιο Δράσης της Κύπρου για την προσαρμογή της χώρας στην κλιματική αλλαγή δεδομένης της Συμφωνίας του Παρισιού των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα. Σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση την 1η Νοεμβρίου το Προσχέδιο Δράσης για την Ενέργεια και το Κλίμα για την περίοδο 2021-30. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά συστηματικά τη γνώμη των πολιτών όταν καταρτίζει πολιτικές ή νομοθετικά μέτρα, οργανώνοντας δημόσιες διαβουλεύσεις πριν την ψήφιση αποφάσεων. Με αυτή την εκδήλωση, καλούμαστε ως πολίτες, να καταθέσουμε την άποψή μας, να συζητήσουμε και να διαβουλευτούμε το προσχέδιο αυτό. Στο κάλεσμα αυτό οφείλουμε να είμαστε παρόντες. Αφορά το μέλλον μας και το μέλλον των επόμενων γενιών της χώρας μας.
ΑΙΘΟΥΣΑ:   Αμφιθέατρο Β108, Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, Πανεπιστημιούπολη
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:  
ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:   Τα απορρέοντα της δημόσιας συζήτησης θα προωθηθούν ως ανατροφοδότηση στη δημόσια διαβούλευση για την τελική διαμόρφωση αυτού του Σχεδίου. Για υποβολή σχολίων επί του Σχεδίου θα υπάρχει επίσης σχετικό portal στην ιστοσελίδα του ΔΜΠ-ΕΤΑΣ το οποίο θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τις 15/11/2019 - προθεσμία υποβολής σχολίων για το εθνικό σχέδιο.
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:   http://www.etsd.ucy.ac.cy
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ:   F-639123421/INVITATION_ Final.pdf